Do hodinky
1 porce
Nejdřív si předehřejeme troubu na 180 a formu vyložíme pečícím papírem. Začneme s přípravou korpusu. Bílky oddělíme od žloutků, poté vyšleháme bílky dotuha, ve vedlejší míse pak žloutky s cukrem do světlé pěny – musí být skoro až bílá. Nakonec přišleháme olej.
Nyní opatrně stěrkou do žloutků zapracujeme sníh, nakonec přidáme postupně po jedné lžíci mouku smíchanou s kypřícím práškem, do těsta je zapracujeme jen lehce stěrkou. Hladké a našlehané těsto nalijeme do připravené formy a pečeme cca 15-20 minut, mělo by být hezky rovné.
Mezi tím si připravíme tvarohovou vrstvu – tvaroh smícháme s cukrem a kakaem, poté přilejeme studené rozpuštěné máslo a zamícháme do hladkého krému, pokud chceme, můžeme ho ještě přisladit. Když je korpus upečený, přelijeme ho tvarohem a dáme ztuhnout alespoň na dvě hodiny do lednice.
Po dvou hodinách dort z formy vyndáme, raději ho odřežeme ještě nožem od stěn. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme, necháme lehce vychladnout, poté dort přelijeme a necháme ztuhnout.