0
K pokladně

Mazanec z tvarohového těsta

Mazanec z tvarohového těsta

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 g Mouka polohrubá pšeničná 1kg
150 g Zátkova Hladká mouka 1kg
0 ks Vejce M balení 10ks
250 g Milko Tvaroh z Poděbrad tučný 250g
0 lžíce Slunečnicový olej 1l
8 lžíce Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l
130 g TTD Moučka cukr 1kg
8 g Dr. Oetker Vanilkový cukr 8g
12 g Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g
1 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
20 g Bonitas Bio Sušené rozinky 100g
50 ml Božkov Originál 0,5l
20 g Diana Mandle loupané 100 g
1 ks Citrón (cca 90g)

Postup přípravy

1. Zpracujeme těsto

Ve větší míse smícháme suché ingredience: obě prosáté mouky, moučkový cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Nyní přidáme 2 vejce, olej, vlažné mléko, rum, citronovou kůru, olej a tvaroh. Důkladně zpracujeme lepkavé těsto a necháme ho pod utěrkou asi 20 minut odpočívat.

2. Zapneme troubu

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

3. Z těsta bochník

Nyní z těsta utvoříme bochník, přendáme ho na plech s pečícím papírem, pomašlujeme ho rozšlehaným vejcem a mazanec pečeme na 170 stupňů asi 20 minut, potom teplotu zvyšte o 20 stupňů a dopečeme ho dozlatova. Zdali je mazanec upečený, zkusíme zapíchnutím špejle, vyndáme-li ji suchou, je hotový. Bochník necháme zchladnout na drátěné mřížce.

Nakupte potřebné ingredience

Mouka polohrubá pšeničná 1kg (0 g)

Zátkova Hladká mouka 1kg (150 g)

Vejce M balení 10ks (0 ks)

Milko Tvaroh z Poděbrad tučný 250g (250 g)

Slunečnicový olej 1l (0 lžíce)

Tatra Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l (8 lžíce)

TTD Moučka cukr 1kg (130 g)

Dr. Oetker Vanilkový cukr 8g (8 g)

Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g (12 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (1 g)

Bonitas Bio Sušené rozinky 100g (20 g)

Božkov Originál 0,5l (50 ml)

Diana Mandle loupané 100 g (20 g)

Citrón (cca 90g) (1 ks)