Marináda na maso

Marináda na maso

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 lžíce Olivový olej
3 lžíce Pasírovaná rajčata
6 g sladidlo Irbis Stévie
3 stroužky Česnek
1 lžíce Ocet
1 lžíce Kremžská hořčice
1 lžíce Worcestrová omáčka
1 ks Cibule
150 ml Pivo
5 g Pepř

Postup přípravy

1. Jak na marinádu

Oloupeme česnek a tři stroužky utřeme. Stejně tak oloupeme cibuli a nakrájíme jí na proužky. Spolu s dalšími připravenými surovinami je dáme do mísy a důkladně promícháme.

2. Jak na maso

Připravená marináda je vhodná na drůbeží maso, ideálně stehna či stehenní řízky. Výborně ale chutná třeba i s telecí kýtou. Zvolené maso vyválíme v marinádě tak, aby pokryla celý jeho povrch. Mísu přikryjeme fólií a necháme ji celý den odležet v chladu.

Nakupte potřebné ingredience

Olivový olej (2 lžíce)

Pasírovaná rajčata (3 lžíce)

sladidlo Irbis Stévie (6 g)

Česnek (3 stroužky)

Ocet (1 lžíce)

Kremžská hořčice (1 lžíce)

Worcestrová omáčka (1 lžíce)

Cibule (1 ks)

Pivo (150 ml)

Pepř (5 g)