Lososový tatarák

Lososový tatarák

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Filety z lososa
100 g Šalotka
50 ml Extra panenský olivový olej
20 g Dijonská hořčice
5 g Kopr
1 špetka Sůl
1 špetka Bílý pepř
1 kousek Limetka

Postup přípravy

1. Výběr lososa

Tatarák z lososa jistě potěší každého milovníka ryb a navíc je jeho příprava jednoduchá a rychlá. Pro přípravu můžete zvolit v podstatě jakoukoliv část ryby, zbavenou kostí a kůže.

2. Vše nakrájíme

Maso lososa nakrájíme na malé kostičky, šalotku nakrájíme také najemno, vše promícháme, přidáme olivový olej a dijonskou hořčici.

3. Servírujeme

Osolíme, dochutíme jemně nasekaným koprem a na závěr přidáme pár kapek limetky. Tatarák můžete servírovat na listovém salátku a lehce ho posypat nakrájenými microgreens.

Nakupte potřebné ingredience

Filety z lososa (300 g)

Šalotka (100 g)

Extra panenský olivový olej (50 ml)

Dijonská hořčice (20 g)

Kopr (5 g)

Sůl (1špetka)

Bílý pepř (1špetka)

Limetka (1kousek)