Lokše s trhaným husím masem a povidlovou omáčkou

Lokše s trhaným husím masem a povidlovou omáčkou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 ks Husa mražená 3,2kg
1 ks Brick Škvařené vepřové sádlo 250g kostka
500 g Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
160 g Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg
1 ks Avokádo Mořská sůl 110g
200 g Hamé Slazená švestková povidla 440g
2 g J.C. Horn Skořice mletá 20g
2 lžíce Madeta Jihočeské máslo 82% 250g

Postup přípravy

1. Když už nemůžeme sváteční večeři

Ideální způsob, jak skvěle zužitkovat zbytek svatomartinské husy! Nejprve si připravíme povidlovou omáčku. Rozpuštěné máslo zaprašíme hladkou moukou a vzniklou jíšku zalijeme trochou uzeného vývaru nebo vody. Do vzniklé směsi přidáme povidla a vše smícháme a chvíli vaříme. Omáčku dochutíme skořicí a solí.

2. Budou lokše

Teď je čas na lokše. Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle a přendáme do mísy. Přidáme hladkou mouku a ručně vypracujeme pružné nelepivé těsto, až nyní ho osolíme. Ihned vyválíme tenké placky a z obou stran je pečeme na rozpálené suché pánvi nebo plotýnce. Nakonec je pomašlujeme husím sádlem.

3. Mňam

Lokše podáváme s obraným natrhaným husím masem, přelité povidlovou omáčkou.

Nakupte potřebné ingredience

Husa mražená 3,2kg (0 ks)

Brick Škvařené vepřové sádlo 250g kostka (1 ks)

Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (500 g)

Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg (160 g)

Avokádo Mořská sůl 110g (1 ks)

Hamé Slazená švestková povidla 440g (200 g)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (2 g)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (2 lžíce)