Lívance s javorovým sirupem

Lívance s javorovým sirupem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 g Špaldová mouka
1 lžíce Prášek do pečiva
2 lžíce Třtinový cukr
3 g Sůl
0.2 ks Vejce
3 lžíce Javorový sirup
350 ml Mléko
2 lžíce Olej na smažení
120 g Borůvky

Postup přípravy

1. Připravíme těsto

Připravíme si velkou mísu, ve které smísíme špaldovou mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli. Ve druhé misce si našleháme mléko a vejce a směs pak metličkou vmícháme k ostatním ingrediencím.

2. Jdeme smažit

Těsto necháme 10 minut uležet a pak smažíme dozlatova na rozpálené pánvi vymazané olejem. Každý lívanec by měl mít v průměru 12-15 cm.

3. Už se to nese

Lívance na talíři ochutíme borůvkami a javorovým sirupem. Dopřát si jich můžeme, kolik hrdlo ráčí, jen pozor, aby vás pak nebolely zuby. :)

Nakupte potřebné ingredience

Špaldová mouka (0 g)

Prášek do pečiva (1 lžíce)

Třtinový cukr (2 lžíce)

Sůl (3 g)

Vejce (0.2 ks)

Javorový sirup (3 lžíce)

Mléko (350 ml)

Olej na smažení (2 lžíce)

Borůvky (120 g)