Do dvou hodin
1 porce
Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozpálíme velkou, těžkou pánev vhodnou do trouby a opečeme v ní dozlatova kousky slaniny. Po té kousky slaniny vylovíme z tuku a odložte stranou.
V pánvi na mírném plamenu vmícháme do tuku mouku, sůl, pepř a provensálské koření a ve směsi obalíme kuřecí stehna. Následně zvyšíme plamen a kuře z obou stran opečeme dozlatova. Po té kuře vyndáme a necháme ho stranou.
Do pánve vlijeme olivový olej a vložíme šalotku nakrájenou na kolečka. Po té opékáme šalotku do zlatova zhruba 5–10 minut. Za stálého míchání pomalu vlijeme víno, pak kuřecí vývar a necháme 5–10 minut redukovat.
Vrátíme do pánve kuře a slaninu, přidáme tymián a přesuneme na 40 minut do trouby. Občas kuře polijeme šťávou z pánve. Ve finále vyjmeme z trouby, pokud chceme, odebereme lžící tuk a podávejte s čerstvým bílým pečivem. Doporučujeme podávat s bílým vínem.