Kuřecí špalíčky na bílém víně

Kuřecí špalíčky na bílém víně

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 plátky Slanina
70 g Hladká mouka
0.384 lžíce Provensálské koření
500 g Horních kuřecích stehen
2 lžíce Olivový olej
2 ks Šalotka
0.16 ml Bílé víno
240 ml Kuřecí vývar
15 g Tymián
4 ks Pečivo

Postup přípravy

1. Přípravy před pečením

Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozpálíme velkou, těžkou pánev vhodnou do trouby a opečeme v ní dozlatova kousky slaniny. Po té kousky slaniny vylovíme z tuku a odložte stranou.

2. Restování kuřecích paliček

V pánvi na mírném plamenu vmícháme do tuku mouku, sůl, pepř a provensálské koření a ve směsi obalíme kuřecí stehna. Následně zvyšíme plamen a kuře z obou stran opečeme dozlatova. Po té kuře vyndáme a necháme ho stranou.

3. Omáčka z vína

Do pánve vlijeme olivový olej a vložíme šalotku nakrájenou na kolečka. Po té opékáme šalotku do zlatova zhruba 5–10 minut. Za stálého míchání pomalu vlijeme víno, pak kuřecí vývar a necháme 5–10 minut redukovat.

4. Pečení kuře

Vrátíme do pánve kuře a slaninu, přidáme tymián a přesuneme na 40 minut do trouby. Občas kuře polijeme šťávou z pánve. Ve finále vyjmeme z trouby, pokud chceme, odebereme lžící tuk a podávejte s čerstvým bílým pečivem. Doporučujeme podávat s bílým vínem.

Nakupte potřebné ingredience

Slanina (4plátky)

Hladká mouka (70 g)

Provensálské koření (0.384 lžíce)

Horních kuřecích stehen (500 g)

Olivový olej (2 lžíce)

Šalotka (2 ks)

Bílé víno (0.16 ml)

Kuřecí vývar (240 ml)

Tymián (15 g)

Pečivo (4 ks)