Do dvou hodin
1 porce
Kuřecí maso nakrájejte na nudličky.
V míse smíchejte sojovou a rybí omáčku, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, cukr a přidejte nakrájené maso. Vše dobře promíchejte a nechte maso marinovat alespoň 60 minut v lednici.
Mezitím smíchejte všechny potřebné ingredience na arašídovou omáčku.
Marinované maso napíchejte na předem připravené špejle.
Pánev dobře rozehřejte, přidejte lžíci oleje a kuřecí satay zprudka opečte.
Podávejte s uvařenou basmati rýží a arašídovou omáčkou.
Pokud budete chtít kuřecí satay odlehčit, můžete k němu podávat lehký okurkový salát. Salátovou okurku nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte lžíci rybí omáčky, lžíci třtinového cukru, lžíci limetové šťávy a dobře promíchejte. Nakrájenou okurku naložte do omáčky, přidejte nakrájený koriandr a dobře promíchejte.