Do hodinky
1 porce
Kuřecí prsa omyjte, očistěte a rozkrojte podélně napůl. Dále maso osušte, osolte a opepřete z obou stran. Ve střední míse smíchejte rostlinný olej s prolisovaným česnekem. Do mísy přidejte kuřecí maso a promíchejte. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte alespoň 2 hodiny marinovat v chladu.
Nejdříve si připravte domácí majonézu. Ve větší míse smíchejte žloutky spolu s hořčicí a solí. Poté postupně po kapkách přilévejte olej a pomocí šlehače zašlehávejte - můžete využít i kuchyňský robot. Další dávku oleje přilijte vždy, když se ta předchozí zašlehá - majonéza se může lehce srazit nebo naopak nemusí zhoustnout. Do hotové majonézy vmíchejte šťávu z citrónu, co nejjemněji nasekané ančovičky, utřený česnek, sůl a pepř. Pokud by byl dresink příliš hustý, přidejte lžíci až dvě vlažné vody. Uchovávejte v chladu.
Marinovaná kuřecí prsa grilujte z každé strany asi 5 minut - maso musí být uvnitř zcela hotové, ale dávejte pozor, ať jej na grilu nevysušíte. Na každý sendvič si připravte 2 plátky toastového chleba, které také opečte předem na grilu. Jeden plátek opečeného toastu bohatě potřete připraveným dresinkem. Na dresing dejte 2 listy omytého salátu little gem nebo půlky listů římského salátu. Na salát položte nafilírované (zešikma nakrájené na silné plátky) grilované kuře a posypte parmazánem. Seshora přikryjte druhým opečeným toastem, který můžete také lehce potřít dresinkem.
Ve větší míse smíchejte žloutky spolu s hořčicí a solí. Poté postupně po kapkách přilévejte olej a pomocí šlehače zašlehávejte - můžete využít i kuchyňský robot. Další dávku oleje přilijte vždy, když se ta předchozí zašlehá - majonéza se může lehce srazit nebo naopak nemusí zhoustnout. Do hotové majonézy vmíchejte šťávu z citrónu a dochuťte solí.