Kuře na paprice z pečených paprik

Kuře na paprice z pečených paprik

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Kuřecí prsa
450 g Červená paprika (vychází na 3 ks kapie)
480 g Žlutá paprika
3 stroužky Česnek
1 ks Menší cibule
200 ml Smetana (12% - 33% obsah tuku)
1 lžíce Zakysaná smetana nebo jogurt (možno vynechat)
2 lžička Sladká paprika
1 lžička Přepuštěné máslo nebo kvalitní rostlinný olej
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Kuře na paprice – stálice dětských srdcí

Nikdy jsme nepotkali caparta, kterému by kuře na paprice nebylo po chuti. Dnes pro vás máme rychlou a lehkou variantu téhle populární bašty, kterou zvládnete i bez zahušťování moukou. Použijte do ní prvotřídní kuřata Authentic z českých chovů, u kterých si můžete být jisti nejvyšší kvalitou masa.

2. Připravte zeleninu

Papriky omyjte, zbavte jadřinců a dejte na plech/pekáč, přidejte stroužky česneku seříznuté z jedné strany a oloupanou a na osminy nakrájenou cibuli.

3. Opečte zeleninu

Pečte v troubě předehřáté na na 200 °C. Během pečení  papriky obracejte a pečte asi 30 - 40 minut, dokud nejsou měkké a zvenku hnědé. Zároveň dávejte pozor cibuli a pokud by byla hotová dříve než papriky, vytáhněte ji.

4. Zapařte papriky

Hotové papriky dejte po vytažení z trouby ihned do střední mísy a seshora přikryjte potravinovou fólií nebo Peelo wraps, tak aby nikde neunikal vzduch – papriky je třeba zapařit. 

5. Oloupejte papriky

Papriky po 5-10 minutách vytáhněte a zbavte slupky, která by díky zapaření měla jít lehce dolů. Papriky budou velmi horké, ale lze je lehce ochladit pod tekoucí vodou, která by neměla loupaní nijak ztížit.

 

6. Rozmixujte

Oloupané papriky spolu s pečenou cibulí, vnitřky pečeného česneku a 200 ml smetany rozmixujte dohladka.

7. Připravte maso

Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na menší kostky. Osolte.

8. Opečte maso

Na velké pánvi rozehřejte 1 lžičku tuku a maso opékejte dozlatova při vyšší teplotě.

9. Okořeňte maso

Zasypte mletou paprikou a krátce ale důkladně orestujte – stačí opravdu chvilička, aby koření začalo vonět, ale paprika se zároveň nestihla začít pálit a hořknout.

10. Zalijte omáčkou

Pánev s masem zalijte rozmixovanou paprikovou omáčkou a promíchejte. Společně nechte krátce probublávat, aby se chutě propojily.

11. Dochuťte

Nakonec dochuťte solí. Po stažení pánve z plotnu můžete zapracovat lžíci zakysané smetany či jogurtu, jenž omáčce dodá lehce kyselkavý nádech.

12. Podávejte

Podávejte s těstovinami, rýží či pohankou.

13. Tip na závěr

Česneku v omáčce se bát nemusíte, jelikož pečením zesládne a ztratí svoji typickou štiplavost.

14. Více inspirace, slev a výhod v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro miminka a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek, a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět až 5 % ceny každé objednávky. Členství je ZDARMA a přihlásit se můžete kliknutím zde.

Nakupte potřebné ingredience

Kuřecí prsa (400 g)

Červená paprika (vychází na 3 ks kapie) (450 g)

Žlutá paprika (480 g)

Česnek (3 stroužky)

Menší cibule (1 ks)

Smetana (12% - 33% obsah tuku) (200 ml)

Zakysaná smetana nebo jogurt (možno vynechat) (1 lžíce)

Sladká paprika (2lžička)

Přepuštěné máslo nebo kvalitní rostlinný olej (1lžička)

Sůl (1špetka)