Kuře na paprice z pečených paprik

Kuře na paprice z pečených paprik

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Krůtí prsa Authentic
450 g Červená paprika (vychází na 3 ks kapie)
480 g Žlutá paprika
3 stroužky Česnek
1 ks Menší cibule
200 ml Smetana (12% - 33% obsah tuku)
1 lžíce Zakysaná smetana nebo jogurt (možno vynechat)
2 lžička Sladká paprika
1 lžička Přepuštěné máslo nebo kvalitní rostlinný olej
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Kuře na paprice? Ne, radši krůtu!

Papriková omáčka je česká klasika, ale to neznamená, že ji nemůžete ještě vylepšit. Stačí ji připravit přímo z rozmixovaných opékaných paprik a namísto kuřete s ní naservírovat českou krůtu z naší prémiové řady Authentic. Vymazlil ji pro nás pan Karas na své farmě v podhůří Beskyd a výsledná kvalita masa opravdu stojí za to.

2. Připravte a opečte zeleninu

Papriky omyjte, zbavte jadřinců a dejte na plech/pekáč, přidejte stroužky česneku seříznuté z jedné strany oloupanou a na osminy nakrájenou cibuli. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C. Během pečení  papriky obracejte a pečte asi 30 - 40 minut, dokud nejsou měkké a zvenku hnědé. Zároveň dávejte pozor na cibuli a pokud by byla hotová dříve než papriky, vytáhněte ji.

3. Zapařte papriky

Hotové papriky dejte po vytažení z trouby ihned do střední mísy a seshora přikryjte potravinovou fólií nebo Peelo wraps, tak aby nikde neunikal vzduch – papriky je třeba zapařit. 

4. Oloupejte papriky a rozmixujte

Papriky po 5-10 minutách vytáhněte a zbavte slupky, která by díky zapaření měla jít lehce dolů. Papriky budou velmi horké, ale lze je lehce ochladit pod tekoucí vodou, která by neměla loupaní nijak ztížit. Oloupané papriky spolu s pečenou cibulí, vnitřky pečeného česneku a 200 ml smetany rozmixujte dohladka.

5. Připravte maso

Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na menší kostky. Osolte.

6. Opečte maso a okořeňte

Na velké pánvi rozehřejte 1 lžičku tuku a maso opékejte dozlatova při vyšší teplotě. Poté ho zasypte mletou paprikou a krátce ale důkladně orestujte – stačí opravdu chvilička, aby koření začalo vonět, ale paprika se zároveň nestihla začít pálit a hořknout.

7. Zalijte omáčkou a dochuťte

Pánev s masem zalijte rozmixovanou paprikovou omáčkou a promíchejte. Společně nechte krátce probublávat, aby se chutě propojily. Nakonec dochuťte solí. Po stažení pánve z plotny můžete zapracovat lžíci zakysané smetany či jogurtu, jenž omáčce dodá lehce kyselkavý nádech.

8. Podávejte

Podávejte s těstovinami, rýží či pohankou.

9. Tip na závěr

Česneku v omáčce se bát nemusíte, jelikož pečením zesládne a ztratí svoji typickou štiplavost.

Nakupte potřebné ingredience

Krůtí prsa Authentic (400 g)

Červená paprika (vychází na 3 ks kapie) (450 g)

Žlutá paprika (480 g)

Česnek (3 stroužky)

Menší cibule (1 ks)

Smetana (12% - 33% obsah tuku) (200 ml)

Zakysaná smetana nebo jogurt (možno vynechat) (1 lžíce)

Sladká paprika (2lžička)

Přepuštěné máslo nebo kvalitní rostlinný olej (1lžička)

Sůl (1špetka)