0
K pokladně

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

50 g Křen
1 litr Mléko
60 g Máslo
1 lžíce Olej
70 g Hladká mouka
1 lžička Sůl
80 g Cukr krupice
3 lžíce Ocet

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Na rozpuštěném másle s olejem necháme zpěnit mouku, ze které uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rychle dobře promícháme. Do mléka přidáme strouhaný křen, sůl, cukr a za občasného promíchání přivedeme k varu.

2. Vaříme

Vše povaříme cca 5 minut, přidáme ocet, povaříme, ochutnáme a případně ještě dochutíme dle své chuti.

3. Podáváme

Podáváme s knedlíkem, přidat můžeme i plátek uzeného nebo dušeného masa, vejce natvrdo.

Nakupte potřebné ingredience

Křen (50 g)

Mléko (1litr)

Máslo (60 g)

Olej (1 lžíce)

Hladká mouka (70 g)

Sůl (1lžička)

Cukr krupice (80 g)

Ocet (3 lžíce)