Do půl hodinky
1 porce
Ve velké pánvi přivedeme k varu 3 hrnky kokosového mléka a 2 hrnky strouhaného kokosu. Ztlumíme plotýnku a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Necháme vychladnout.
50 g mandlí si orestujeme na 1/2 lžičky ghí másla. Pozor, stačí chvilka a mandle zhnědnou příliš.
Kokosový základ přelijeme do mixéru a přidáme 4 lžíce medu. Umixujeme dohladka.
Hustý krém přendáme do středně velké mísy, kam na závěr přimícháme 1 lžičku kukuřičného škrobu, 1/3 lžičky vanilky a vychladlé orestované mandle.
Vše přelijeme do formy (např. na chleba) a můžeme dát do mrazáku. V prvních dvou hodinách 2x vyndáme a promícháme, zmrzlina tak bude mít jemnější strukturu, ale není to nutné.