Kokosovo-medová zmrzlina s plátky mandlí

Kokosovo-medová zmrzlina s plátky mandlí

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Exotic Food Authentic Thai Kokosové mléko 400ml
150 g Farmland Kokos strouhaný - 1kg
2 g Vanilkový lusk čerstvý 1ks
4 lžíce Medokomerc Med luční 250g
2 g Inalpi Přepuštěné máslo Ghí 250g
50 g Diana Mandle plátky 100g
4 g Natura Kukuřičný škrob jemný 180g

Postup přípravy

1. Kokos smícháme na pánvi

Ve velké pánvi přivedeme k varu 3 hrnky kokosového mléka a 2 hrnky strouhaného kokosu. Ztlumíme plotýnku a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Necháme vychladnout.

2. Mandle opatrně orestujeme

50 g mandlí si orestujeme na 1/2 lžičky ghí másla. Pozor, stačí chvilka a mandle zhnědnou příliš.

3. Mixujeme

Kokosový základ přelijeme do mixéru a přidáme 4 lžíce medu. Umixujeme dohladka.

4. Poslední dochucení

Hustý krém přendáme do středně velké mísy, kam na závěr přimícháme 1 lžičku kukuřičného škrobu, 1/3 lžičky vanilky a vychladlé orestované mandle.

5. Už jen mrazit

Vše přelijeme do formy (např. na chleba) a můžeme dát do mrazáku. V prvních dvou hodinách 2x vyndáme a promícháme, zmrzlina tak bude mít jemnější strukturu, ale není to nutné.

Nakupte potřebné ingredience

Exotic Food Authentic Thai Kokosové mléko 400ml (2 ks)

Farmland Kokos strouhaný - 1kg (150 g)

Vanilkový lusk čerstvý 1ks (2 g)

Medokomerc Med luční 250g (4 lžíce)

Inalpi Přepuštěné máslo Ghí 250g (2 g)

Diana Mandle plátky 100g (50 g)

Natura Kukuřičný škrob jemný 180g (4 g)