Karamelizovaná jablka s arašídovou drobenkou a rybízovým džemem

Karamelizovaná jablka s arašídovou drobenkou a rybízovým džemem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Arašídová mouka
180 g Máslo
8 ks Jablka
1 ks Žloutek
200 g Cukr krystal
200 g Rybízový džem

Postup přípravy

1. Krok

Arašídovou mouku smícháme se 100 g másla, 100 g krystalového cukru, žloutkem a vše důkladně promícháme.

2. Krok

Jablka oloupeme, vyjadřincujeme a nakrájíme na šestiny. V pánvi rozpustíme 100 g cukru a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat. Poté přidáme máslo, jablka, vše promícháme a pánev odstavíme.

3. Krok

Do formy vložíme jablka, posypeme zbylým cukrem, drobenkou a pečeme v troubě do zlatova na 180 °C přibližně 35 minut a necháme zchladnout. Navrch jablek přidáme rybízový džem.

4. Tip

Zbytky z jablka, které jsme vykrájeli a oloupali, nemusíme vyhazovat. Lze využít při přípravě podzimního čaje. Slupky a jadřince dáme do čajového sítka, vložíme do hrnečku, přidáme oblíbený čaj a zalijeme vařící vodou. Čaj tak bude mít lehký nádech jablka. Důležité je ale jablko před oloupáním důkladně omýt. 

Nakupte potřebné ingredience

Arašídová mouka (200 g)

Máslo (180 g)

Jablka (8 ks)

Žloutek (1 ks)

Cukr krystal (200 g)

Rybízový džem (200 g)