Do hodinky
1 porce
Arašídovou mouku smícháme se 100 g másla, 100 g krystalového cukru, žloutkem a vše důkladně promícháme.
Jablka oloupeme, vyjadřincujeme a nakrájíme na šestiny. V pánvi rozpustíme 100 g cukru a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat. Poté přidáme máslo, jablka, vše promícháme a pánev odstavíme.
Do formy vložíme jablka, posypeme zbylým cukrem, drobenkou a pečeme v troubě do zlatova na 180 °C přibližně 35 minut a necháme zchladnout. Navrch jablek přidáme rybízový džem.
Zbytky z jablka, které jsme vykrájeli a oloupali, nemusíme vyhazovat. Lze využít při přípravě podzimního čaje. Slupky a jadřince dáme do čajového sítka, vložíme do hrnečku, přidáme oblíbený čaj a zalijeme vařící vodou. Čaj tak bude mít lehký nádech jablka. Důležité je ale jablko před oloupáním důkladně omýt.