Karamel s kávou a ořechy

Karamel s kávou a ořechy

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Tatra Salko karamel 397g
0 g Tatra Tradiční české máslo 250g
0 g Cukr krystal 1kg
1 lžíce Cafédirect Machu Picchu instantní káva 100g
200 g Milka Mléčná čokoláda z alpského mléka 100g
100 g Bonitas Lískové ořechy 100g
1 lžíce Ballester Extra panenský olivový olej 500ml

Postup přípravy

1. Nejdříve formu

Formu vyložíme pečícím papírem a ten vymažeme olejem.

2. Vaříme

Salko smícháme pomocí metličky s máslem o pokojové teplotě a vložíme do hrnce. Plotýnku zapneme na střední plamen a do hrnce přidáme cukr a instatní kávu. Vaříme dokud se směs nezačne odlepovat od stěny hrnce. Pak opatrně vlijeme do formy vyložené pečícím papírem.

3. Rozpustíme čokoládu

Nad vodní lázní necháme rozpustit čokoládu a pak vlijeme do formy na karamel. Pomocí stěrky rozetřeme po celé ploše formy.

4. Přidáme i ořechy

Lískové ořechy nasekáme nahrubo a zasypeme jimi celou plochu formy.

5. A necháme zchladnout

Formu vložíme do lednice a necháme chladnout přes noc. Pak karamel rozkrájíme na menší kousky a ihned podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Tatra Salko karamel 397g (1 ks)

Tatra Tradiční české máslo 250g (0 g)

Cukr krystal 1kg (0 g)

Cafédirect Machu Picchu instantní káva 100g (1 lžíce)

Milka Mléčná čokoláda z alpského mléka 100g (200 g)

Bonitas Lískové ořechy 100g (100 g)

Ballester Extra panenský olivový olej 500ml (1 lžíce)