Kapustičky s hořčicí a citronem

Kapustičky s hořčicí a citronem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Kapustičky
2 stroužek Česnek
2 lžíce Olivový olej
1 lžíce Hořčice
1 ks Citron
2 lžíce Petrželka
1 lžíce Med

Postup přípravy

1. Kapustičky poprvé

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Mezitím si kapustičky opláchneme vodou, rozkrájíme na půlky, případně podle velikosti i na čtvrtky. Pokud jsou vrchní listy lehce nažloutlé, zbavíme se jich. Někdy je také zadeček moc tvrdý, takže jej můžeme kousek odříznout.

2. Kapustičky podruhé

Pokrájené kapustičky přendáme do mísy. Jestliže jsou ještě mokré, lehce osušíme papírovou utěrkou. Nyní už k nim přidáme 2 lžíce olivového oleje, ½ lžičky soli, špetku pepře a rozdrcené 1-2 stroužky česneku (záleží na velikosti). Důkladně promícháme, rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby.

3. Šup do trouby

Pečeme 15 minut, následně obrátíme a pečeme dalších 15 minut.

4. Ještě dresink a můžeme jíst

Zatímco se kapustičky pečou, připravíme si dresink. V malé mističce si smícháme 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce petrželky a 1-2 lžičky sirupu. Hotové kapustičky přendáme do menší mísy, smícháme s dresinkem.

Nakupte potřebné ingredience

Kapustičky (500 g)

Česnek (2 stroužek)

Olivový olej (2 lžíce)

Hořčice (1 lžíce)

Citron (1 ks)

Petrželka (2 lžíce)

Med (1 lžíce)