0
K pokladně

Jogurtová polévka s pečeným lilkem

Jogurtová polévka s pečeným lilkem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 lžíce Olej
1 ks Cibule (nakrájená na čtvrtky)
0.5 ks Celer (nakrájený na čtvrtky)
2 ks Mrkev (nakrájená na půl)
2 ks Bobkový list
5 ks Pepř celý
50 g Rýže
30 g Petržel hladkolistá
20 g Kopr
1 kg Lilek
400 g Farmářský kozí jogurt bílý
2 stroužky Česnek
1 ks Vejce
1 ks Citron

Postup přípravy

1. Krok

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Lilek propícháme všude po stranách nožem a dáme do trouby na cca hodinu, dokud není měkký. Lilek necháme vychladnout.

2. Krok

Založíme si vývar. Do hrnce dáme cibuli, mrkev, celer, bobkový list, pepř a litr a půl vody. Necháme zavařit a pomalu táhneme 30 min. Vývar scedíme.

3. Krok

Do vývaru nasypeme rýži a uvaříme ji do měkka.

4. Krok

Lilek rozřízneme napůl a vydlabeme střed, půlku lilkové směsi přidáme do vývaru a vše rozmixujeme do hladka.

5. Krok

Ve velké míse smícháme vejce, jogurt a prolisovaný česnek. Přidáme naběračku polévky a prošleháme. Postupujeme stejně, dokud nespotřebujeme polovinu polévky. Je důležité přidávat polévku po malých částech, aby se jogurt nesrazil.

6. Krok

Ohřátý jogurt nalijeme do rendlíku ke zbývající polévce a zamícháme a dochutíme solí a pepřem.

7. Krok

Druhou polovinu lilku rozmačkáme vidličkou a dochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou, šťávou a přidáme nasekané bylinky.

8. Krok

Polévku ještě prohřejeme na mírném ohni, polévka se nesmí vařit. Při servírování dáme lilek doprostřed talíře a zalijeme polévkou.

Nakupte potřebné ingredience

Olej (4 lžíce)

Cibule (nakrájená na čtvrtky) (1 ks)

Celer (nakrájený na čtvrtky) (0.5 ks)

Mrkev (nakrájená na půl) (2 ks)

Bobkový list (2 ks)

Pepř celý (5 ks)

Rýže (50 g)

Petržel hladkolistá (30 g)

Kopr (20 g)

Lilek (1 kg)

Farmářský kozí jogurt bílý (400 g)

Česnek (2 stroužky)

Vejce (1 ks)

Citron (1 ks)