Jalapeňo burger

Jalapeňo burger

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Hamburgerová houska
4 ks Gurmet Hovězí burger
1 balení Směs salátů
1 balení Plátkový sýr cheddar
1 balení Tex Mex Salsa
1 balení Guacamole dip
1 balení Jalapeňos nakládané krájené
1 ks Pepsi Cola

Postup přípravy

1. Krok

Pro ty, co milují pikantní jídlo a na pálivé papričky nedají dopustit, máme recept na jednoduchý, ale přesto delikátní burger, který si zamilujete. Burger inspirovaný Mexikem si připravíte snadno a rychle z pohodlí domova. Nejdůležitější na hamburgeru je maso a jeho přípravě je potřeba věnovat největší pozornost. Kousky kvalitního hovězího mletého masa připraveného na burgery jednoduše dochuťte solí a pepřem z každé strany. Maso pečte podobně jako steak na domácím grilu, na pánvi nebo třeba i v troubě. Mleté maso se ale dělá rychleji, stačí 2–3 minutky z každé strany, a je dobré ho před vložením na gril rozprostřít na větší plochu, protože se maso při grilování stáhne.

2. Krok

Jakmile máme maso připravené, rozpálíme gril a začneme péct. Asi minutku před dopečením z obou stran dáme vedle masa rozpéct bulky naříznutou stranou dolů a pečeme dozlatova. Na téměř hotové kusy masa dáme plátky cheddaru, aby se na horkém mase začal rozpouštět.

3. Krok

Spodní část bulky namažeme salsou, vrchní guacamole dipem, přidáme salátek, maso s rozpuštěným cheddarem a nakonec to nejdůležitější, nakrájené papričky jalapeňo dle chuti, a přiklopíme.

4. TIP!

Jedno balení od každé suroviny vám bude stačit na 4 burgery. Pokud budete chtít bulky čerstvé přímo od pekaře, nezapomeňte si je objednat s předstihem. Všechny suroviny včetně hotového dipu a salsy bez přidaných cukrů najdete na kosik.cz.

Nakupte potřebné ingredience

Hamburgerová houska (4 ks)

Gurmet Hovězí burger (4 ks)

Směs salátů (1balení)

Plátkový sýr cheddar (1balení)

Tex Mex Salsa (1balení)

Guacamole dip (1balení)

Jalapeňos nakládané krájené (1balení)

Pepsi Cola (1 ks)