Do hodinky
1 porce
Pro ty, co milují pikantní jídlo a na pálivé papričky nedají dopustit, máme recept na jednoduchý, ale přesto delikátní burger, který si zamilujete. Burger inspirovaný Mexikem si připravíte snadno a rychle z pohodlí domova. Nejdůležitější na hamburgeru je maso a jeho přípravě je potřeba věnovat největší pozornost. Kousky kvalitního hovězího mletého masa připraveného na burgery jednoduše dochuťte solí a pepřem z každé strany. Maso pečte podobně jako steak na domácím grilu, na pánvi nebo třeba i v troubě. Mleté maso se ale dělá rychleji, stačí 2–3 minutky z každé strany, a je dobré ho před vložením na gril rozprostřít na větší plochu, protože se maso při grilování stáhne.
Jakmile máme maso připravené, rozpálíme gril a začneme péct. Asi minutku před dopečením z obou stran dáme vedle masa rozpéct bulky naříznutou stranou dolů a pečeme dozlatova. Na téměř hotové kusy masa dáme plátky cheddaru, aby se na horkém mase začal rozpouštět.
Spodní část bulky namažeme salsou, vrchní guacamole dipem, přidáme salátek, maso s rozpuštěným cheddarem a nakonec to nejdůležitější, nakrájené papričky jalapeňo dle chuti, a přiklopíme.
Jedno balení od každé suroviny vám bude stačit na 4 burgery. Pokud budete chtít bulky čerstvé přímo od pekaře, nezapomeňte si je objednat s předstihem. Všechny suroviny včetně hotového dipu a salsy bez přidaných cukrů najdete na kosik.cz.