Jahodová bábovka s polevou

Jahodová bábovka s polevou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

160 g Změklé máslo
140 g Krupicový cukr
3 ks Vejce
250 g Měkký tvaroh ve vaničce
300 g Hladká mouka
1 ks Vanilkový cukr
0.5 lžička Soda
1 lžička Kypřící prášek
360 g Jahody
2 lžíce Voda
100 g Moučkový cukr

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejeme na 180 a malou bábovkou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Krok

V míse vyšleháme změklé máslo, trvá to asi 4 minuty, mělo by pak být krásně rozvoněné a světlé. Poté k němu zašleháme cukr. Nyní přidáme tvaroh a vajíčka a opět zašleháme do hladké směsi.

3. Krok

Ve vedlejší míse smícháme 270 g hladké mouky, sodu, špetku soli a kypřící prášek, poté tyto sypké suroviny zašleháme do tvarohové směsi. Jahody očistíme a pokrájíme na větší kousky, ty poté smícháme se zbylými 30 g hladké mouky. Jahody nasypeme do těsta a stěrkou je jen lehce zapracujeme. Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě 1 hodinu či dokud povrch nezezlátne.

4. Krok

Mezi tím si připravíme polevu. Jahody spolu s vodou v rendlíku lehce zahřejeme, jahody pustí šťávu a změknou. Poté je propasírujeme přes sítko, tak nám vznikne hladká červená omáčka. K ní poté přisypeme moučkový cukr. Nyní bychom měli mít hladkou a hustou cukrovou polevu, která je tak akorát hustá, aby držela tvar.

5. Krok

Když je bábovka upečená, vyndáme ji z trouby a necháme alespoň 30 minut vychladnout ve formě. Poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout na chladící mřížce. Když je bábovka studená, polijeme ji polevou a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Změklé máslo (160 g)

Krupicový cukr (140 g)

Vejce (3 ks)

Měkký tvaroh ve vaničce (250 g)

Hladká mouka (300 g)

Vanilkový cukr (1 ks)

Soda (0.5lžička)

Kypřící prášek (1lžička)

Jahody (360 g)

Voda (2 lžíce)

Moučkový cukr (100 g)