Principy ochrany soukromí na Košík.cz

Košík.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo jakýkoli odkaz mimo tuto lištu souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.

Vážení zákazníci, pro zajištění bezpečnosti vás i našich kurýrů jsme zavedli nejpřísnější hygienická opatření. Prosíme, při objednávání dejte přednost platbě předem a při přebírání nákupu mějte nasazenou roušku.
Pokud jste v karanténě, napište nám to do poznámky a zaplaťte předem.
Kurýr vám nákup předá bezkontaktně. Všechny informace naleznete zde.

Jahodová bábovka s polevou

Jahodová bábovka s polevou

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejeme na 180 a malou bábovkou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Krok

V míse vyšleháme změklé máslo, trvá to asi 4 minuty, mělo by pak být krásně rozvoněné a světlé. Poté k němu zašleháme cukr. Nyní přidáme tvaroh a vajíčka a opět zašleháme do hladké směsi.

3. Krok

Ve vedlejší míse smícháme 270 g hladké mouky, sodu, špetku soli a kypřící prášek, poté tyto sypké suroviny zašleháme do tvarohové směsi. Jahody očistíme a pokrájíme na větší kousky, ty poté smícháme se zbylými 30 g hladké mouky. Jahody nasypeme do těsta a stěrkou je jen lehce zapracujeme. Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě 1 hodinu či dokud povrch nezezlátne.

4. Krok

Mezi tím si připravíme polevu. Jahody spolu s vodou v rendlíku lehce zahřejeme, jahody pustí šťávu a změknou. Poté je propasírujeme přes sítko, tak nám vznikne hladká červená omáčka. K ní poté přisypeme moučkový cukr. Nyní bychom měli mít hladkou a hustou cukrovou polevu, která je tak akorát hustá, aby držela tvar.

5. Krok

Když je bábovka upečená, vyndáme ji z trouby a necháme alespoň 30 minut vychladnout ve formě. Poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout na chladící mřížce. Když je bábovka studená, polijeme ji polevou a můžeme podávat.

Ingredience

160 g Změklé máslo
140 g Krupicový cukr
3 ks Vejce
300 g Hladká mouka
1 ks Vanilkový cukr
0.5 lžička Soda
1 lžička Kypřící prášek
360 g Jahody
2 lžíce Voda
100 g Moučkový cukr

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo