Do hodinky
1 porce
Troubu předehřejeme na 180 a malou bábovkou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
V míse vyšleháme změklé máslo, trvá to asi 4 minuty, mělo by pak být krásně rozvoněné a světlé. Poté k němu zašleháme cukr. Nyní přidáme tvaroh a vajíčka a opět zašleháme do hladké směsi.
Ve vedlejší míse smícháme 270 g hladké mouky, sodu, špetku soli a kypřící prášek, poté tyto sypké suroviny zašleháme do tvarohové směsi. Jahody očistíme a pokrájíme na větší kousky, ty poté smícháme se zbylými 30 g hladké mouky. Jahody nasypeme do těsta a stěrkou je jen lehce zapracujeme. Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě 1 hodinu či dokud povrch nezezlátne.
Mezi tím si připravíme polevu. Jahody spolu s vodou v rendlíku lehce zahřejeme, jahody pustí šťávu a změknou. Poté je propasírujeme přes sítko, tak nám vznikne hladká červená omáčka. K ní poté přisypeme moučkový cukr. Nyní bychom měli mít hladkou a hustou cukrovou polevu, která je tak akorát hustá, aby držela tvar.
Když je bábovka upečená, vyndáme ji z trouby a necháme alespoň 30 minut vychladnout ve formě. Poté vyklopíme a necháme zcela vychladnout na chladící mřížce. Když je bábovka studená, polijeme ji polevou a můžeme podávat.