Jáhlový nákyp s malinami

Jáhlový nákyp s malinami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Jáhly
0.5 lžička Sůl
500 ml Mléko
120 g Máslo
5 ks Vejce
100 g Cukr moučka
1 lžíce Skořice
390 g Maliny

Postup přípravy

1. Krok

Jáhly propláchněte, vsypte je do jednoho litru vroucí osolené vody a pět minut je vařte. Mezitím přiveďte k varu mléko.

2. Krok

Jáhly slijte, vraťte je do hrnce a zalijte je mlékem. Osolte a za občasného míchání duste 10-15 minut do změknutí. Nakonec vmíchejte tři čtvrtiny másla a nechte je vychladnout.

3. Krok

Oddělte bílky od žloutků a cukr rozdělte na dvě poloviny. Žloutky a první polovinu cukru našlehejte do husté pěny. V další míse ušlehejte měkký a řídký sníh z bílků, postupně do něj zašlehejte zbývající cukr a pokračujte, dokud sníh neztuhne.

4. Krok

Nejprve promíchejte kaši se žloutky a skořicí, nakonec vmíchejte sníh. Část sněhu můžete nechat stranou a pomazat jím nákyp před vložením do trouby.

5. Krok

Formu vymažte máslem a vlijte jáhlovou směs. Navrch vyskládejte maliny. Vložte do trouby na 50 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Jáhly (300 g)

Sůl (0.5lžička)

Mléko (500 ml)

Máslo (120 g)

Vejce (5 ks)

Cukr moučka (100 g)

Skořice (1 lžíce)

Maliny (390 g)