Do hodinky
1 porce
Jáhly propláchněte, vsypte je do jednoho litru vroucí osolené vody a pět minut je vařte. Mezitím přiveďte k varu mléko.
Jáhly slijte, vraťte je do hrnce a zalijte je mlékem. Osolte a za občasného míchání duste 10-15 minut do změknutí. Nakonec vmíchejte tři čtvrtiny másla a nechte je vychladnout.
Oddělte bílky od žloutků a cukr rozdělte na dvě poloviny. Žloutky a první polovinu cukru našlehejte do husté pěny. V další míse ušlehejte měkký a řídký sníh z bílků, postupně do něj zašlehejte zbývající cukr a pokračujte, dokud sníh neztuhne.
Nejprve promíchejte kaši se žloutky a skořicí, nakonec vmíchejte sníh. Část sněhu můžete nechat stranou a pomazat jím nákyp před vložením do trouby.
Formu vymažte máslem a vlijte jáhlovou směs. Navrch vyskládejte maliny. Vložte do trouby na 50 minut.