0
K pokladně

Jablkový koláč

Jablkový koláč

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

450 g Hladká mouka
355 g Jablečný protlak
125 g Máslo
150 g Cukr krupice
2 ks Vejce
5 lžic Mléko
1 balení Kypřící prášek do pečiva
50 g Jablka
0.5 balení Skořice mletá
1 balení Puding

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Změklé máslo, cukr, celá vejce a mléko vyšleháme v mixéru.

2. Těsto

Poté přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vypracujeme těsto na pomoučněné pracovní desce.

3. Na plech

Těsto rozdělíme na poloviny, jedno vyválíme a vložíme ihned do máslem vymazané formy.

4. Náplň

Náplň z jablek připravíme tak, že jablka očistíme, zbavíme jadřinců, oloupeme a nastrouháme. K jablkům přidáme jablečný protlak, trochu skořice a pudinkový prášek. Směs přidáme do formy na připravené těsto, které jablky celé potřeme.

5. Mřížky

Druhou část těsta také vyválíme a nakrájíme na provázky, ze kterých vytvoříme mřížku.

6. Pečeme

Pečeme v troubě při 160 °C 45 minut. Koláč podáváme se smetanou nebo šlehačkou.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (450 g)

Jablečný protlak (355 g)

Máslo (125 g)

Cukr krupice (150 g)

Vejce (2 ks)

Mléko (5lžic)

Kypřící prášek do pečiva (1balení)

Jablka (50 g)

Skořice mletá (0.5balení)

Puding (1balení)