Do dvou hodin
1 porce
V míse smícháme 100g hladké mouky, namleté mandle, sůl a krystalový cukr. Studené máslo nakrájíme na menší kostičky a začneme propracovávat. Postupně přidáváme 2-3 lžíce ledové vody, dokud nebudeme mít hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme odležet v lednici 1 hodinu.
Jablka zbavíme slupky i jádřince a nakrájíme na kolečka o tloušťce 2 mm. Dáme do větší mísy, zasypeme 15g hladké mouky, třtinovým cukrem, špetkou soli a přidáme šťávu i kůru z půl pomeranče a lžíci brandy. Dobře promícháme.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Odležené těsto vyválíme na pomoučněném vále na tloušťku cca 3 mm a přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Jablka poklademe do středu těsta tak, aby vám zbyly přibližně 3 cm okraje. Jakmile máme všechny jablka na místě, zahneme okraje těsta přes ně a přes jablka přelijeme všechnu zbylou šťávu. Vejce si rozšleháme a potřeme jím okraje těsta. Následně zasypeme jak okraje, tak náplň třtinovým cukrem. Na galetce se tak vytvoří jemný karamel.
Dáme péct do trouby na 180 °C na 45 minut.