Do hodinky
1 porce
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme nahrubo. Z 6 velkých jablek bychom měli mít cca 600-700 g. Jablka přendáme do hrnce, přidáme cukr, skořici, citron a 300 g vody. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme cca 10 minut, jablka by měla změknout.
V míse smícháme pudinkový prášek se zbytkem vody a přilejeme ho k jablečné směsi. Za stálého míchání vaříme dalších alespoň 10 minut, dokud směs není hustá, poté odstavíme z plotny a dáme prozatím stranou.
Na dno dortové formy vyskládáme polovinu piškotů, poté je přelijeme polovinou krému. Na ten vyskládáme druhou polovinu piškotů a zalijeme zbylým krémem. Vše uhladíme a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny, nejlepší je to ale přes noc. Když je dortík vychladlý, vyndáme ho z formy na talíř, ozdobíme šlehačkou a můžeme podávat.