Jablečný piškotový dort

Jablečný piškotový dort

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

6 ks Velká jablka
90 g Cukr
2 balení Pudink
0.5 ks Šťávu z citronu
1 špetka Skořice
1 balení Dětské piškoty
1 balení Ušlehaná smetana ke šlehání na ozdobu

Postup přípravy

1. Krok

Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme nahrubo. Z 6 velkých jablek bychom měli mít cca 600-700 g. Jablka přendáme do hrnce, přidáme cukr, skořici, citron a 300 g vody. Přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme cca 10 minut, jablka by měla změknout.

2. Krok

V míse smícháme pudinkový prášek se zbytkem vody a přilejeme ho k jablečné směsi. Za stálého míchání vaříme dalších alespoň 10 minut, dokud směs není hustá, poté odstavíme z plotny a dáme prozatím stranou.

3. Krok

Na dno dortové formy vyskládáme polovinu piškotů, poté je přelijeme polovinou krému. Na ten vyskládáme druhou polovinu piškotů a zalijeme zbylým krémem. Vše uhladíme a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny, nejlepší je to ale přes noc. Když je dortík vychladlý, vyndáme ho z formy na talíř, ozdobíme šlehačkou a můžeme podávat.

Nakupte potřebné ingredience

Velká jablka (6 ks)

Cukr (90 g)

Pudink (2balení)

Šťávu z citronu (0.5 ks)

Skořice (1špetka)

Dětské piškoty (1balení)

Ušlehaná smetana ke šlehání na ozdobu (1balení)