Jablečný crumble

Jablečný crumble

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Kyselá jablka
2 lžíce Máslo (studené)
1 špetka Skořice
1 špetka Mletý hřebíček
1 lžíce Citrónová šťáva
2 lžíce Hnědý cukr
3 lžíce Mandlové plátky
3 lžíce Ovesné vločky

Postup přípravy

1. Orestujeme jablka

Nejprve si omytá jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a smíchejte je s citronovou šťávou. Na pánvi je na lžíci másla orestujte. Po chvíli je zasypte skořicí a hnědým cukrem. Ten se rozpustí a lehce zkaramelizuje.

2. Zpracujeme drobenku

Připravte si drobenku z ovesných vloček, studeného másla, hnědého cukru a plátků mandlí. Zpracujte ji rukama.

3. Vrstvíme

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Malé zapékací misky na jednu porci lehce vymažte máslem. Rozdělte do nich jablka a na ně navrstvěte připravenou drobenku.

4. Pečeme a podáváme

Crumble dejte péct do trouby na cca 15 minut. Podávejte ho horký.

5. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

 

Nakupte potřebné ingredience

Kyselá jablka (3 ks)

Máslo (studené) (2 lžíce)

Skořice (1špetka)

Mletý hřebíček (1špetka)

Citrónová šťáva (1 lžíce)

Hnědý cukr (2 lžíce)

Mandlové plátky (3 lžíce)

Ovesné vločky (3 lžíce)