0
K pokladně

Jablečná žemlovka

Jablečná žemlovka

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 ml Mléko polotučné
250 ml Smetana ke šlehání
250 g Tvaroh polotučný
4 ks Vejce velikost M
6 g Skořice mletá
14 lžíce Cukr krupice
200 g Veka krájená
50 g Rozinky
4 ks Jablko

Postup přípravy

1. Namáčíme veku

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. V míse smícháme 200 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání, 2 žloutky, 3 lžíce cukru a špetku skořice. Každý plátek veky namočíme do směsi a rovnoměrně poklademe na dno zapékací misky. Jednotlivé plátky by měly být úplně měkké, pokud nám ještě nějaké tekutina zbyla, můžeme jí nalít na veku.

2. Jablka pocukrujeme

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky a poklademe na plátky veky. Posypeme 4 lžícemi cukru a 2 lžičkami skořice. Nakonec smícháme 250 g tvarohu, 150 ml smetany ke šleháni, 2 žloutky, 50 g rozinek a 2 lžíce cukru a pořádně promícháme.

3. A pečeme

Směs nalijeme na jablka a dáme do vyhřáté trouby na 40 minut. 4 bílky vyšleháme se zbylým cukrem do pevného sněhu, sníh rozetřeme na vršek žemlovky a dáme do trouby na dalších 8 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Mléko polotučné (150 ml)

Smetana ke šlehání (250 ml)

Tvaroh polotučný (250 g)

Vejce velikost M (4 ks)

Skořice mletá (6 g)

Cukr krupice (14 lžíce)

Veka krájená (200 g)

Rozinky (50 g)

Jablko (4 ks)