0
K pokladně

Hummus z červené řepy

Hummus z červené řepy

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Bílé fazole
2 ks Červená řepa
2 stroužky Česnek
4 lžíce Panenský olivový olej
4 lžíce Citronová šťáva
5 g Tymián
5 g Pepř
1 g Majoránka
1 ks Salátová okurka
1 ks Mrkev

Postup přípravy

1.

Nejprve si namočte bílé fazole na několik hodin do vody (ideálně přes noc). Poté slijte vodu, ještě jednou je na hodinu namočte, znovu slijte vodu a uvařte je do měkka s kořením. Mezitím si rozehřejte troubu na 200 stupňů a nachystejte alobal. Oloupejte červenou řepu a zabalte ji do alobalu.

2.

Pečte ji na plechu zhruba 1 hodinu, občas se podívejte, zda se v alobalu nepřipaluje. Pokud ano, kápněte do alobalu vodu nebo trochu olivového oleje. Jestli je řepa upečená dostatečně poznáte tak, že při propíchnutí nožem se dostanete až ke jejímu středu.

3.

Po vychladnutí fazolí i řepy si odměřte 1,5 šálku řepy a 2 šálky fazolí a dejte je do mixéru (kuchyňského robota). Přidejte česnek, olivový olej a citrónovou šťávu. Vše rozmixujte na jemné pyré. Podávejte s nakrájenými kousky zeleniny.

4.

Hummus můžete servírovat i jako hlavní jídlo spolu s masem (jako přílohu) nebo ke kvalitnímu pečivu.

Nakupte potřebné ingredience

Bílé fazole (150 g)

Červená řepa (2 ks)

Česnek (2 stroužky)

Panenský olivový olej (4 lžíce)

Citronová šťáva (4 lžíce)

Tymián (5 g)

Pepř (5 g)

Majoránka (1 g)

Salátová okurka (1 ks)

Mrkev (1 ks)