Hruška na červeném víně

Hruška na červeném víně

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

7 ks Hruška
0.33 ml Červené víno - suché
0.2 g Máslo
100 g Třtinový cukr
2 ks Skořice celá
0 g Maliny
20 g Mandle
1 g Mascarpone

Postup přípravy

1. Pečení hrušek

Troubu předehřejeme na 200 °C. Hrušky mírně seřízneme na straně, kde není stopka, aby dobře "seděly". Narovnáme je do hrnce, zalijeme vínem a proložíme kousky másla. Následně je posypeme cukrem, přidáme skořici, přiklopíme poklicí a pečeme vevyhřáté troubě zhruba třicet minut. Poté hrušky v hrnci vytáhneme z trouby, důkladně je přelijeme vypečenou šťávou, vrátíme do trouby a odklopené je pečeme dalších čtyřicet minut. Pokud se tekutina rychle vypéká, podlejeme hrušky vodou.

2. Lhodná příloha

Mezitím, co se nám hrušky pečou v troubě, vyšleháme mascarpone (ideálně ručním elektrickým šlehačem). Připravíme si také mandle a maliny.

3. Finální zdobení

Hrušky podáváme teplé, přelité šťávou s kopečkem mascarpone, posypané mandlemi. K této lahodné dobrůtce doporučujeme sklenici dobrého červeného vína :)

Nakupte potřebné ingredience

Hruška (7 ks)

Červené víno - suché (0.33 ml)

Máslo (0.2 g)

Třtinový cukr (100 g)

Skořice celá (2 ks)

Maliny (0 g)

Mandle (20 g)

Mascarpone (1 g)