Hrášková pomazánka s mátou

Hrášková pomazánka s mátou

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Nowaco Hrášek hluboce zmrazený 350g
200 g Kromilk Žervé krémový sýr 90g
10 g Máta květináč 13 cm
10 g Bazalka květináč "13 cm”
1 lžíce Limmi 100% citrónová šťáva 200ml
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g

Postup přípravy

1. Hrášek vaříme 2 minuty

Středně velký hrnec naplníme do poloviny vodou a přivedeme k varu. Osolíme a do vroucí vody vložíme hrášek. Necháme blanšírovat asi dvě minuty. Během vaření si nachystáme mísu se studenou vodou a ledem. Po uvaření hrášek přendáme do mísy s ledovou vodou, zastavíme tak proces vaření.

2. Už jen mixujeme

Hrášek zcedíme a necháme okapat přebytečnou vodu. Ve stolním mixéru rozmixujeme uvařený hrášek, žervé a ½ hrsti máty a ½ hrsti bazalky. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.

Nakupte potřebné ingredience

Nowaco Hrášek hluboce zmrazený 350g (100 g)

Kromilk Žervé krémový sýr 90g (200 g)

Máta květináč 13 cm (10 g)

Bazalka květináč "13 cm” (10 g)

Limmi 100% citrónová šťáva 200ml (1 lžíce)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (2 g)