Časově náročný
1 porce
Troubu rozehřejeme na 220°C. Plech vymažeme olejem a vložíme na něj hovězí maso nakrájené na menší kousky. Cibuli i se slupkou přepůlíme, mrkev, petržel, celer očistíme a přidáme k masu. Vše ještě zakápneme olejem a dáme péct asi na 30 minut, zelenina i maso začnou budou mít zlatavou barvu. To dodá vývaru více chuti.
Zeleninu a maso přendáme do většího hrnce, přidáme koření, sůl a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a přivedeme k varu. Na mírném plameni vývar táhneme 2,5 hodiny. Průběžně z hladiny odstraňujeme nečistoty, které se během vaření vysrážely.
Těsně před podáváním připravíme zeleninové nudle. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme pomocí mandolíny nebo nože na tenké proužky připomínající nudle. Rozpálíme pánev s máslem a přidáme nakrájenou zeleninu. Restujeme přibližně 3 minuty a stáhneme z plamene.
Vývar přecedíme do čistého hrnce. Do každého talíře dáme zeleninové nudle a zalijeme horkým vývarem.