0
K pokladně

Hovězí tatarák s topinkami

Hovězí tatarák s topinkami

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g Hovězí svíčková / hovězí zadní
1 ks Cibule
4 ks Vejce (žloutky)
1 lžička Hořčice
1 lžička Worchestrová omáčka
1 lžička Paprika (nepálivá mletá)
1 lžička Kečup
1 špetka Sůl
1 špetka Pepř
1 špetka Drcený kmín
12 plátky Chleba
0.3 litr Olej

Postup přípravy

1. Jedni ho milují, druzí se mu vyhýbají obloukem.

Řeč je o hovězím tataráku s topinkami. U tohoto jídla je více než kdy jindy důležité kupovat suroviny pouze čerstvé a v co možná nejvyšší kvalitě. Pouze poté si můžeme s chutí dopřát tuto skutečnou delikatesu. Suroviny doporučujeme zakoupit s logy kvality, jakými jsou například Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Poté budete mít jistotu, že kupujete kvalitní potraviny od prověřených dodavatelů, chovatelů a farmářů.

2. Příprava masa

Hovězí maso důkladně očistíme, nameleme nebo naškrábeme nožem na jemno, případně rozmixujeme.

3. Ochutíme

Do masa přidáme na jemno nasekanou cibuli, žloutky, hořčici, worcesterskou omáčku, mletou papriku, kečup, sůl, pepř a mletý kmín. Vše důkladně promícháme a ochutnáme.

4. Vychladíme

Takto připravený hovězí tatarák dáme vychladit do lednice minimálně na 30 minut.

5. Topinky

Krajíce chleba osmažíme na rozehřátém oleji nebo sádle do zlatova.

V případě, že nechceme smažit, můžeme opéct topinky na sucho v předehřáté troubě. Troubu si předehřejeme na 200 °C a topinky pečeme zhruba 8 minut do zlatova.

6. Tip:

Do hovězího tataráku můžeme přidat i najemno nasekané kyselé okurky, kapary nebo chilli. U tohoto receptu se fantazii meze nekladou. Mnoho kuchařů uvádí, že správně má být maso naškrábané. To je ovšem trochu pracné a tak postačí maso umlít nebo rozmixovat. Maso je také možné nakrájet na velice malé kostičky (zhruba 5 × 5 milimetrů).

Nakupte potřebné ingredience

Hovězí svíčková / hovězí zadní (600 g)

Cibule (1 ks)

Vejce (žloutky) (4 ks)

Hořčice (1lžička)

Worchestrová omáčka (1lžička)

Paprika (nepálivá mletá) (1lžička)

Kečup (1lžička)

Sůl (1špetka)

Pepř (1špetka)

Drcený kmín (1špetka)

Chleba (12plátky)

Olej (0.3litr)