0
K pokladně

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

10 g 10 g kypřícího prášku do pečiva
1.5 ml 150 ml polotučného mléka
0.2 g 200 g hrubé pšeničné mouky
0.01 g 1 kávová lžička soli
1 g 50 g housky
2000 ml 2 l vody
1 ks 1 vejce

Postup přípravy

1. Přichystejte těsto

Smíchejte 200 gramů mouky s vejcem, solí a kypřícím práškem. Přidejte na kostičky rozkrájenou housku či rohlík a vytvořte těsto.

2. Vytvarujte knedlíky

Z těsta uhněťte válečky a vložte je do vařící, osolené vody. Podle velikosti knedlíky vařte zhruba 25-30 minut.

3. Nakrájejte a podávejte

Následně knedlíky opatrně vyjměte a ihned nakrájejte na plátky nití nebo kráječem na knedlíky.

Nakupte potřebné ingredience

10 g kypřícího prášku do pečiva (10 g)

150 ml polotučného mléka (1.5 ml)

200 g hrubé pšeničné mouky (0.2 g)

1 kávová lžička soli (0.01 g)

50 g housky (1 g)

2 l vody (2000 ml)

1 vejce (1 ks)