Hot dog s karamelizovanou cibulí, křupavou slaninou, čedarem, rajčetem a hořčicí

Hot dog s karamelizovanou cibulí, křupavou slaninou, čedarem, rajčetem a hořčicí

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Krůtí cigárko
4 ks Plátky slaniny
80 g Čedar
6 ks Cherry rajčata
2 lžíce Hořčice
1 ks Žlutá cibule
1 ks Červená cibule
0.5 lžíce Třtinový cukr
1 lžíce Rostlinný olej nebo máslo
10 g Bylinky dle chuti
2 ks Housky na hot dog
5 g Sůl
5 g Pepř

Postup přípravy

1. Připravíme si cibuli

Před grilováním si připravte karamelizovanou cibuli. Obě cibule oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na plátky.

2. Rozehřejeme pánev

Na pánvi rozehřejte lžíci tuku a při nižší teplotě pomalu cibuli karamelizujte. Nechcete cibuli opéct do křupava - cibule má být měkká, vláčná a pustit co nejvíce své šťávy, která bude karamelizovat.

3. Necháme karamelizovat

Cibuli takto karamelizujte 10-15 minut, dokud nebude zlatavá až hnědá. Poté přidejte lžičku cukru a nechte zcela rozpustit.

4. Ochutíme

Osolte, opepřete a dejte stranou do mističky.

5. Grilujeme

Na rozehřátém grilu opečte do křupava plátky slaniny a párky ogrilujte ze všech stran.

6. Připravíme housky

Housky nařízněte v půlce, aby vznikla "kapsa" na náplň, a dejte je nahřát na gril.

7. Servírujeme

Housku uprostřed pomažte hořčicí (můžete ji smíchat i s troškou majonézy), rozprostřete lžičku karamelizované cibule, vložte párek, křupavou slaninu, vše zasypte strouhaným čedarem a dokončete na malé kostičky nakrájenými rajčaty a popř. ještě jednou lžičkou cibulky. Také můžete přidat bylinky dle vaší chuti.  

Nakupte potřebné ingredience

Krůtí cigárko (2 ks)

Plátky slaniny (4 ks)

Čedar (80 g)

Cherry rajčata (6 ks)

Hořčice (2 lžíce)

Žlutá cibule (1 ks)

Červená cibule (1 ks)

Třtinový cukr (0.5 lžíce)

Rostlinný olej nebo máslo (1 lžíce)

Bylinky dle chuti (10 g)

Housky na hot dog (2 ks)

Sůl (5 g)

Pepř (5 g)