Gumoví medvídci

Gumoví medvídci

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 ml Jahodová šťáva
200 ml Lipová šťáva
200 ml Hrušková šťáva
30 g Plátky želatiny
3 ks Čerstvé jahody
3 ks Citron

Postup přípravy

1. Krok

Všechny šťávy vyrobíme naředěním sirupu vodou, abychom měli 200 ml tekutiny. Intenzitu chuti si může každý zvolit sám.

2. Krok

Do jahodové šťávy nasekáme velmi najemno jahody a do lipové šťávy můžeme nastrouhat kůru z citronu.

3. Krok

Poté všechny šťávy zahřejeme na 80 °C a do každé z nich dáme 10 g plátkové želatiny, kterou jsme namočili na 5 minut do ledové vody.

4. Krok

Želatinu necháme rozpustit a nalijeme do formiček. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Nakupte potřebné ingredience

Jahodová šťáva (200 ml)

Lipová šťáva (200 ml)

Hrušková šťáva (200 ml)

Plátky želatiny (30 g)

Čerstvé jahody (3 ks)

Citron (3 ks)