Do půl hodinky
1 porce
Maso a ryby jsou pro letní grilování častou volbou, avšak grilovaná zelenina a sýry rostou na oblíbenosti. Přinášíme vám inspiraci na letní grilovaný hermelín s malinami a vlašskými ořechy.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a ořechy. Za občasného míchání krátce opečte (cca 3 minuty) tak, aby ořechy zkaramelizovaly.
Med smíchejte s balsamicem a zhruba minutu ho ohřívejte, přidejte maliny a odstavte stranou.
Hermelín dobře potřete z obou stran olivovým olejem, zabalte jej do alobalu a šup s ním na gril. Grilujeme z obou stran cca 5 minut.
Hotový hermelín ihned podáváme. Servírujeme na salátu (variace salátů, polníček, dle chuti), posypte karamelizovanými ořechy, malinami a nakonec polejte omáčkou s balsamikem.