Do hodinky
1 porce
Brambory omyjte, osušte a přepulte. Jestli pospícháte, nechte povařit celé brambory 10 min. a poté je rozkrojte na půl.
Každou polovinu brambory si připravte do alobalu, osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Zabalte do alobalu.
Nechte péct na grilu cca 40 minut. Pokud jste brambory předem povařili, stačí na zapečení 20 min.
Mezitím v misce promíchejte tvaroh, pokrájenou zeleninu a polovinu strouhaného sýra. Osolte a opepřete.
Brambory vybalte, vydlabejte prostředky a plňte připravenou tvarohovou směsí. Posypte zbylým sýrem a nechte ještě chvilku zapékat na grilu.
Jak získat z brambor co nejvíce výživy? Konzumujte je s pečlivě omytou slupkou. Je plná vlákniny a zároveň se pod ní schovává nejvíce významných látek (např. vitamin C). Pokud se nechcete ošidit o antioxidanty, duste je v menším množství vody, nebo je uvařte v páře.