Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Cibule kuchyňská červená volná (cca 170g)
2 ks Lilek čerstvý (cca 550g)
4 ks Paprika zeleninová červená (cca 170g)
4 ks Cuketa zelená čerstvá (cca 550g)
2 větvičky Tymián čerstvý řezaný, vanička 30g
2 větvičky Rozmarýn čerstvý řezaný, vanička 30g

Postup přípravy

1. Grilovaná zelenina

Zeleniny, která se hodí na gril je bezpočet a záleží zde hlavně na chuti jednotlivce. Základ je tedy vybrat tu svou oblíbenou.

2. Příprava ingrediencí

Vybranou zeleninu nakrájíme na kousky, osolíme a necháme 10 minut ležet, aby vypotila vodu. Nakonec jí ubrouskem otřeme.

3. Ochucení

Vše promícháme s tymiánem a rozmarýnem. Přilijeme olej, promícháme a vše dáme společně péct na gril.

4. Čas podávat

Zelenina skvěle poslouží jako příloha k masu, případně ji můžeme podávat s čerstvou bagetou.

5. Náš tip

Během pečení je vhodné potírat zeleninu olejem s pomocí tymiánové větvičky.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule kuchyňská červená volná (cca 170g) (2 ks)

Lilek čerstvý (cca 550g) (2 ks)

Paprika zeleninová červená (cca 170g) (4 ks)

Cuketa zelená čerstvá (cca 550g) (4 ks)

Tymián čerstvý řezaný, vanička 30g (2větvičky)

Rozmarýn čerstvý řezaný, vanička 30g (2větvičky)