Do hodinky
1 porce
Ve zvláštní míse vytvoříme zálivku, která by měla být sladkokyselá. Smícháme vymačkanou šťávu z ½ limetky, 2 lžičky medu, špetku sušeného chilli, 2 lžíce olivového oleje a sůl, pepř. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na větší kostky. Na špejli napícháme kousky kuřecího masa a potřeme marinádou. Takto dáme odležet do lednice alespoň na jednu hodinu.
Brambor nakrájíme na měsíčky a i se slupkou dáme vařit na 10 minut. Na grilu nebo rozpálené pánvi následně bramborové měsíčky i kuřecí špízy opečeme. Kuřecí špízy během opékání několikrát potřeme zálivkou.
Než budou věci na grilu hotové, připravíme tzatziki omáčku. Salátovou okurku dobře omyjeme, přepůlíme a zbavíme semínek uprostřed. Následně ji nakrájíme na opravdu drobné kostičky, které smícháme s řeckým jogurtem, přepasírovaným stroužkem česneku a dochutíme solí a pepřem.
Hotové kuřecí špízy podáváme s grilovanými bramborami a tzatziky omáčkou.