Fish and Chips

Fish and Chips

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "A"
2 ks Nowaco Aljašská treska filety 400g
100 ml Staropramen 10, světlý výčepní, sklo 0,5l
60 g Zátkova Hladká mouka 1kg
3 g Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g
2 g Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
3 g Kotányi Pepř černý mletý 20g
0 ml Lukana Slunečnicový olej 1l
2 lžíce Hellmann's Tatarská omáčka 225ml
1 lžíce Kand Jablečný ocet 5% 500ml
1 ks Citrón (cca 120g)

Postup přípravy

1. Upečeme brambory

Nejdříve začneme pracovat na bramborách. Pro zdravější variantu nakrájíme neoloupané brambory na osminky, dobře osolíme, opepříme, pokapeme olejem, rozmístíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je v troubě rozpálené na 220 °C asi 20 – 30 minut.

2. Rybu smažíme dozlatova

Těstíčko připravíme tak, že do mísy prosejeme hladkou mouku a kypřící prášek, přidáme cukr, sůl a pepř, zalijeme pivem a metličkou vše dobře promícháme. Rybu osolíme a dobře obalíme v těstíčku. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje je z obou stran dozlatova.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory konzumní pozdní 2 kg - varný typ "A" (400 g)

Nowaco Aljašská treska filety 400g (2 ks)

Staropramen 10, světlý výčepní, sklo 0,5l (100 ml)

Zátkova Hladká mouka 1kg (60 g)

Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g (3 g)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (2 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (3 g)

Lukana Slunečnicový olej 1l (0 ml)

Hellmann's Tatarská omáčka 225ml (2 lžíce)

Kand Jablečný ocet 5% 500ml (1 lžíce)

Citrón (cca 120g) (1 ks)