Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší

Filet ze pstruha s česnekovou bramborovou kaší

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks Pstruh filet s kůží duo pack (cca 250g)
1 ks Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
1 ks Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Citrón (cca 160g)
20 g Bonitas Lískové ořechy 100g
400 g Brambory konzumní pozdní volné prané (cca 250g)
170 ml Madeta Jihočeské mléko polotučné trvanlivé 1l
170 ml Meggle Smetana na vaření (10%) 180ml -
100 g Česnek (cca 100g)
1 ks Fenykl (cca 280g)
1 ks Cuketa (cca 380g)
1 ks Cibule červená (cca 100g)
80 g Rajčata Cherry Shaker 250g
1 ks Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g -
1 ks Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Nejprve brambory

Brambory si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit do osolené vody, dokud nezměknou.

2. Česnek orestujeme na másle

Palici česneku rozřízneme v polovině a na trošce másla v kastrůlku ho orestujeme, aby dostal barvu. Zalijeme smetanou a mlékem a necháme lehce vařit, alespoň 5 minut.

3. Chvíli restujeme i zeleninu

Červenou cibuli si orestujeme na velké pánvi, přidáme nakrájený fenykl, cuketu na půl kolečka a cherry rajčata. Dobře osolíme a chvíli zarestujeme. Zelenina by měla zůstat pevná. Zakápneme šťávou z poloviny citrónu a odstavíme-

4. Opekáme z jedné strany

Na zvláštní pánvi si na másle uděláme osolené a opepřené filety ze pstruha. Opékáme jen z jedné strany a to kůží dolů. Rukou je chvíli přidržíme, aby se filet nezkroutil a rovnoměrně se opekl. (Filet se dělá jen z jedné strany, aby zůstala ryba pěkně šťavnatá. Pokud je filet silnější, použijeme rozpálené máslo z pod ryby, kterým ho lehce polijeme, aby se udělala i horní strana.)

5. Přimícháváme podle chuti

Hotové brambory slijeme a vytvoříme si bramborovou kaši. Použijeme ochucenou smetanu s mlékem, máslo a sůl podle potřeby.

6. S chutí do toho!

Podáváme s nasekanými lískovými oříšky, natí z fenyklu a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.

Nakupte potřebné ingredience

Pstruh filet s kůží duo pack (cca 250g) (2 ks)

Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g (1 ks)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (1 ks)

Citrón (cca 160g) (1 ks)

Bonitas Lískové ořechy 100g (20 g)

Brambory konzumní pozdní volné prané (cca 250g) (400 g)

Madeta Jihočeské mléko polotučné trvanlivé 1l (170 ml)

Meggle Smetana na vaření (10%) 180ml - (170 ml)

Česnek (cca 100g) (100 g)

Fenykl (cca 280g) (1 ks)

Cuketa (cca 380g) (1 ks)

Cibule červená (cca 100g) (1 ks)

Rajčata Cherry Shaker 250g (80 g)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g - (1 ks)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (1 ks)