Do půl hodinky
1 porce
Brambory si oloupeme, umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit do osolené vody, dokud nezměknou.
Palici česneku rozřízneme v polovině a na trošce másla v kastrůlku ho orestujeme, aby dostal barvu. Zalijeme smetanou a mlékem a necháme lehce vařit, alespoň 5 minut.
Červenou cibuli si orestujeme na velké pánvi, přidáme nakrájený fenykl, cuketu na půl kolečka a cherry rajčata. Dobře osolíme a chvíli zarestujeme. Zelenina by měla zůstat pevná. Zakápneme šťávou z poloviny citrónu a odstavíme-
Na zvláštní pánvi si na másle uděláme osolené a opepřené filety ze pstruha. Opékáme jen z jedné strany a to kůží dolů. Rukou je chvíli přidržíme, aby se filet nezkroutil a rovnoměrně se opekl. (Filet se dělá jen z jedné strany, aby zůstala ryba pěkně šťavnatá. Pokud je filet silnější, použijeme rozpálené máslo z pod ryby, kterým ho lehce polijeme, aby se udělala i horní strana.)
Hotové brambory slijeme a vytvoříme si bramborovou kaši. Použijeme ochucenou smetanu s mlékem, máslo a sůl podle potřeby.
Podáváme s nasekanými lískovými oříšky, natí z fenyklu a zakápnuté kvalitním olivovým olejem.