Do hodinky
1 porce
Předehřejeme si troubu na cca 185 °C. Rozpůlíme dýně na půlku, vydlabeme semínka. Pro rychlejší upečení je překrojíme ještě jednou. Je však důležité dát čtvrtky k sobě a péct slupkou nahoru. Umístíme kousky dýně na pečící papír a pečeme přibližně 60 minut. Hotovou dýni poznáme tak, že ji lze propíchnout snadno vidličkou. Jakmile upečené dýně vychladnou,vydlabeme lžící dužinu a umístíme do robotu a rozmixujeme úplně dohladka. (Pokud je pyré velmi řídké, doporučujeme přendat jej do cedníku, který následně postavíme na mísu. Necháme min. 2 hodiny v ledničce a tak se zbavíme přebytečné vody.) Pyré můžeme uchovávat až 3 dny v ledničce a použít ho např. na polévku, lívance atd. V mrazáku pak vydrží až 3 měsíce.
Troubu si předehřejeme na 175 °C. V jedné míse si smícháme suché ingredience - 150 g hrnku mandlové mouky (či rozemletých mandlí), 50 g kokosové mouky, 1,5 lžičky kypřícího prášku, 1 lžičku jedlé sody, 2 lžičky skořice, 1 lžička muškátového oříšku, 1 lžička nového koření a 40 g pekanových ořechů. V druhé míse promícháme mokré ingredience - 150 ml oleje, 4 vajíčka, 60-70 ml sirupu, 75 ml rostlinného mléka a 1 hrnek dýňového pyré. Nyní promícháme obě směsi dohromady.
Chlebíčkovou formu si vyložíme papírem na pečení. Přelijeme těsto. Povrch uhladíme. Pečeme cca 40 minut. Hlídáme si, aby nám povrch příliš nezhnědl (záleží na velikosti formy a tedy na výšce těsta). V případě, že by chlebíček hnědl rychleji, můžete použít kousek pečícího papíru či alobalu na zakrytí.