Dýňová polévka s kari a kokosovým mlékem

Dýňová polévka s kari a kokosovým mlékem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Dýně Hokkaido
1 lžíce Kari koření
1 ks Olivový olej
400 ml Kokosové mléko
200 ml Kuřecí vývar
1 ks Čerstvý koriandr
1 ks Sůl
1 ks Pepř
1 ks Chilli mleté
1 ks Tyčový mixér

Postup přípravy

1. Pečeme dýni

Dýni omyjeme, nakrájíme i se slupkou na větší kostky, potřeme olivovým olejem, posypeme kari a chilli kořením, pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut do měkka.

2. Vaříme a mixujeme

Upečenou dýni vložíme do kastrolu, přidáme vývar, vaříme 10 minut a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kokosové mléko a znovu prohřejeme.

3. Dochutíme a servírujeme

Dochutíme solí, pepřem, drceným chilli a posypeme čerstvým koriandrem.

Nakupte potřebné ingredience

Dýně Hokkaido (1 ks)

Kari koření (1 lžíce)

Olivový olej (1 ks)

Kokosové mléko (400 ml)

Kuřecí vývar (200 ml)

Čerstvý koriandr (1 ks)

Sůl (1 ks)

Pepř (1 ks)

Chilli mleté (1 ks)

Tyčový mixér (1 ks)