Do hodinky
1 porce
Vepřové maso nakrájejte na menší kostičky a osolte.
V hrnci rozehřejte 1 – 2 lžíce oleje a maso ze všech stran dozlatova opékejte na vyšším stupni. Pokud maso pustí šťávu, opékejte maso, dokud se tekutina nevydusí.
Maso vyndejte na talíř, sporák trochu ztlumte. Do hrnce přidejte asi lžíci oleje. Cibuli nakrájenou najemno opékejte, dokud nezměkne a nechytne zlatavý nádech.
Posypejte kmínem a zamíchejte. Poprašte moukou a míchejte asi minutu. Za stálého míchání přilévejte vývar. Maso vložte zpět do hrnce a trochu přisolte. Přiklopte a na mírném stupni duste asi hodinu, dokud maso nezměkne.
Oloupanou mrkev nakrájejte na centimetr silná kolečka. Pokud se vyvařilo hodně tekutiny, trochu dolijte. Mrkev přidejte k masu a promíchejte. Přiklopte a duste dalších 10 minut, dokud mrkev nezměkne.
Nakonec dochuťte trochou octa a cukru.
Podávejte s vařenými bramborami.