0
K pokladně

Domácí meruňkový džem

Domácí meruňkový džem

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 kg Meruňky
450 g Krupicový cukr
1 lžička Kyselina citronová

Postup přípravy

1. Vypeckujte meruňky a vařte s cukrem

Kilo meruněk nejdříve vypeckujte (některé mohou být i nezralé). Poté vařte za stálého míchání společně s 300 g krupicového cukru.

2. Přidejte zbytek ingrediencí

Po zhoustnutí směsi přidejte 150 g cukru a lžičku kyseliny citronové. Doporučujeme přidat i pár meruněk, které budou nakrájené na kousky.

3. Závěr

Míchejte a vařte dalších 5 minut. Pak už stačí jen dosladit dle chuti.

Nakupte potřebné ingredience

Meruňky (1 kg)

Krupicový cukr (450 g)

Kyselina citronová (1lžička)