Domácí horká čokoláda se skořicí a šlehačkou

Domácí horká čokoláda se skořicí a šlehačkou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Čokoláda 60%
1.5 litr Smetana
2 lžičky Vanilkový cukr
1 lžička Mletá skořice

Postup přípravy

1. 1.Krok

1L smetany spolu s cukrem a skořicí pomalu zahříváme a důkladně mícháme s kousky rozlámané čokolády do úplného rozpuštění (čokoládu můžeme naředit mlékem, kdyby byla moc hustá).

2. 2.Krok

Zbytek smetany vyšleháme do šlehačky a poklademe na horkou čokoládu.

3. TIP

Horkou čokoládu milují děti i dospělí. Pro dospělé ji můžete pro ještě větší zahřátí dochutit rumem nebo vaječným koňakem. Vyšlehanou smetanu ozdobte jemně nastrouhanou čokoládou nebo poprašte kakaem.

Nakupte potřebné ingredience

Čokoláda 60% (300 g)

Smetana (1.5litr)

Vanilkový cukr (2lžičky)

Mletá skořice (1lžička)