Crumble s letním ovocem

Crumble s letním ovocem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Příprava ovoce

  • Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací mísu vymažte máslem.
  • Ovoce vypeckujte a větší kusy nakrájejte na menší. Drobné ovoce jako maliny, borůvky angrešt můžou zůstat v celku.
  • Ovoce vložte do vymazané formy, zakápněte citronovou šťávou a zasypte lžící cukru.

2. Příprava drobenky

  • Do stolního mixéru vložte mandle, ovesné vločky, cukr, skořici, sůl a rozmixujte. Všechny suroviny by se měly propojit. Pak přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí rukou vypracujte drobenku.

3. Pečení a servírování

  • Ovoce zasypte drobenkou a vložte do předehřáté trouby. Pečte dozlatova 20-25 minut.
  • Crumble podávejte ještě teplý, ideálně s kopečkem zmrzliny Authentic 

Ingredience

100 g Mandle
100 g Ovesné vločky
3 lžíce Třtinový cukr
1 lžička Mletá skořice
1 špetka Sůl
100 g Studené máslo
1 lžíce Třtinový cukr (k ovoci)
1 lžíce Citronová šťáva (k ovoci)
3 lžíce Vanilková zmrzlina