700 g Ovoce (nektarinky, meruňky, maliny, jahody, borůvky, angrešt )
1 lžíce Třtinový cukr (k ovoci)
1 lžíce Citronová šťáva (k ovoci)
3 lžíce Vanilková zmrzlina
Postup přípravy
1. Příprava ovoce
Troubu rozehřejte na 180 °C a zapékací mísu vymažte máslem.
Ovoce vypeckujte a větší kusy nakrájejte na menší. Drobné ovoce jako maliny, borůvky angrešt můžou zůstat v celku.
Ovoce vložte do vymazané formy, zakápněte citronovou šťávou a zasypte lžící cukru.
2. Příprava drobenky
Do stolního mixéru vložte mandle, ovesné vločky, cukr, skořici, sůl a rozmixujte. Všechny suroviny by se měly propojit. Pak přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí rukou vypracujte drobenku.
3. Pečení a servírování
Ovoce zasypte drobenkou a vložte do předehřáté trouby. Pečte dozlatova 20-25 minut.