0
K pokladně

Coleslaw

Coleslaw

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 ks 2 ks řapíkatého celeru
2 ks 2 ks
0.075 lžíce 1 lžíce citronové šťávy
120 ml 120 ml majonézy
0.015 lžíce 1 lžíce polotučného mléka
2 ks 2 kusy mrkve
1 lžíce půl lžíce pažitky
0.25 x 1 špetka mletého pepře
1 lžíce 1/2 lžíce petrželové nati
250 g 250 g bílého ranného hlávkového zelí
1 lžíce 1/2 lžíce soli

Postup přípravy

1. Nakrájejte si zeleninu

Nejprve všechnu zeleninu důkladně očistěte od nečistot. Zelí nakrouhejte na nudličky a mrkev nastrouhejte nahrubo. Řapíkatý celer a jarní cibulku nakrájejte na plátky. Všechno nasypte do mísy a důkladně promíchejte.

2. Připravte zálivku

Je čas připravit zálivku. V misce rozšlehejte majonézu s mlékem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a pažitkou. Směs osolte, opepřete a zalijte s ní připravenou zeleninu. Vše dobře promíchejte.

3. Pokrm nechte odležet

Mísu s hotovým salátem přikryjte potravinářskou fólií a před podáváním nechte celý pokrm odležet v chladu. Počkejte minimálně hodinu, ideálně alespoň tři až pět hodin.

Nakupte potřebné ingredience

2 ks řapíkatého celeru (2 ks)

2 ks (2 ks)

1 lžíce citronové šťávy (0.075 lžíce)

120 ml majonézy (120 ml)

1 lžíce polotučného mléka (0.015 lžíce)

2 kusy mrkve (2 ks)

půl lžíce pažitky (1 lžíce)

1 špetka mletého pepře (0.25x)

1/2 lžíce petrželové nati (1 lžíce)

250 g bílého ranného hlávkového zelí (250 g)

1/2 lžíce soli (1 lžíce)