Do půl hodinky
1 porce
Předehřejeme si troubu na 180°C (horkovzdušný režim) a připravíme si plech s pečícím papírem. Ve větší misce smícháme 40g kokosové mouky, 40g tapiokové mouky, 4 lžíce kakaa, 40g kokosového cukru, ¼ prášku na pečení, špetku himalájské soli. Rozehřejeme si 50g kokosového oleje spolu s ½ lžičky vanilky. Smícháme se sypkou směsí.
Hněteme a hněteme až mi vznikne pevné těsto, které rovnou můžeme použít. Pokud těsto úplně nedrží, je možné přidat ½ lžíce vody. Těsto není dobré nechávat přes noc v lednice, ztvrdne jak kámen a trvá věčnost než je použitelné.
Posypeme si vál kokosovou moukou a vyválíme si těsto o šířce cca 3mm. Nyní si vykrájíme naše oblíbené tvary. Pečeme na 180°C cca 5 min, záleží na velikosti a šířce těsta.
Po vyndání z trouby je nutné nechat vychladnout. Jinak to bude katastrofa a kolečka budou praskat. Jakmile jsou kolečka vychladlá mažeme krémem, následně namáčím do čokolády (někdy děláme 2 namáčecí kola) a hned lehce posypeme pistáciemi.
Rozpustíme si 2 lžíce kokosového oleje. Necháme vychladnout do pokojové teploty. Do misky nalijeme 60ml rýžového sirupu a kokosový olej. Smícháme pořádně dohromady. Přisypeme 20g nepraženého kakaového prášku, 16g tapiokové mouky, 2 lžičky kokosového krému a špetku soli. Promícháme a krém hotový.