0
K pokladně

Cizrnový salát s bazalkou

Cizrnový salát s bazalkou

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Cizrna
3 lžíce Černé olivy
0.5 g Sýr feta
30 g Rukola
1 lžíce Čerstvá bazalka
1 ks Okurka
0.2 ml Olivový olej
1 ks Citron
3 g Pepř
3 lžíce Bazalka
1 lžíce Bazalkové pesto

Postup přípravy

1. Dresing

Vytvořte dresink v mixéru, kde rozmixujete olivový olej, citrónovou šťávu, jednu lžičku bazalkového pesta a čerstvou bazalku. Vše dobře rozmixujte do hladkého dresinku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

2. Ostatní ingredience

Použijte větší sklenici nebo dvě menší, do kterých postupně vrstvěte bazalkový dresink, cizrnu, okurky rozpůlené zbavené semínek a nakrájené na plátky a olivy. Následně přidejte na menší kostky nakrájený sýr feta a celé zasypejte klíčky nebo salátovými listy.

3. Mícháme a podáváme

Před podáváním uzavřenou sklenici důkladně protřepejte, aby se dresink dostal ke každému kousku.

Nakupte potřebné ingredience

Cizrna (150 g)

Černé olivy (3 lžíce)

Sýr feta (0.5 g)

Rukola (30 g)

Čerstvá bazalka (1 lžíce)

Okurka (1 ks)

Olivový olej (0.2 ml)

Citron (1 ks)

Pepř (3 g)

Bazalka (3 lžíce)

Bazalkové pesto (1 lžíce)