Slavíme naše mistry světa s DOPRAVOU ZDARMA DO ÚTERÝ! Takže pokud vás včerejší fandění zmohlo a zůstáváte doma, využijte ji. Hoši, děkujem!

0
K pokladně

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Podmáslí
200 g Hladká mouka
1 lžička Kypřicí přášek
1.5 lžičky Mletá paprika
1.5 lžičky Sušený česnek
1 lžička Sůl
3 ks Cibule
400 g Řepkový olej

Postup přípravy

1. Přípravíme si suroviny

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1 cm a rozdělíme na jednotlivé kroužky. 150 g mouky smícháme s kypřicím práškem, mletou paprikou, sušeným česnekem a solí a promícháme. Zbylých 50 g mouky nasypeme do čisté misky, do další nalijeme podmáslí.

2. Obalíme cibulové kroužky

Každý kroužek obalíme nejprve v čisté mouce, poté v podmáslí, a nakonec v kořeněné mouce. Vrátíme zpátky do podmáslí a poté nazpět do kořeněné mouky, vytvoříme tedy dvojitý obal. Je nutné pracovat v každé misce jinou vidličkou a vždy nechat kroužek řádně okapat, než ho přendáme do mouky.

3. Smažíme

Jakmile máme veškeré kroužky obalené, rozpálíme menší hrnec s olejem na teplotu 170 C°. Jakmile je rozpálený, vložíme opatrně do oleje pár prvních kroužků. Dáváme pozor, aby se k sobě nepřilepily, teplotu oleje držíme mezi 170-190 C°. Smažíme dozlatova, mělo by to trvat asi 3 minuty.

4. Necháme okapat a podáváme

Usmažené cibulové kroužky přendáme na talíř vystlaný papírovými utěrkami, které zachytí zbytky oleje. Ihned podáváme, můžeme přidat najemno nasekané bylinky a vločkovou sůl. 

Nakupte potřebné ingredience

Podmáslí (200 g)

Hladká mouka (200 g)

Kypřicí přášek (1lžička)

Mletá paprika (1.5lžičky)

Sušený česnek (1.5lžičky)

Sůl (1lžička)

Cibule (3 ks)

Řepkový olej (400 g)