Do půl hodinky
1 porce
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1 cm a rozdělíme na jednotlivé kroužky. 150 g mouky smícháme s kypřicím práškem, mletou paprikou, sušeným česnekem a solí a promícháme. Zbylých 50 g mouky nasypeme do čisté misky, do další nalijeme podmáslí.
Každý kroužek obalíme nejprve v čisté mouce, poté v podmáslí, a nakonec v kořeněné mouce. Vrátíme zpátky do podmáslí a poté nazpět do kořeněné mouky, vytvoříme tedy dvojitý obal. Je nutné pracovat v každé misce jinou vidličkou a vždy nechat kroužek řádně okapat, než ho přendáme do mouky.
Jakmile máme veškeré kroužky obalené, rozpálíme menší hrnec s olejem na teplotu 170 C°. Jakmile je rozpálený, vložíme opatrně do oleje pár prvních kroužků. Dáváme pozor, aby se k sobě nepřilepily, teplotu oleje držíme mezi 170-190 C°. Smažíme dozlatova, mělo by to trvat asi 3 minuty.
Usmažené cibulové kroužky přendáme na talíř vystlaný papírovými utěrkami, které zachytí zbytky oleje. Ihned podáváme, můžeme přidat najemno nasekané bylinky a vločkovou sůl.