0
K pokladně

Cibulačka se sýrovým toastem

Cibulačka se sýrovým toastem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

140 g Cibule
40 g Toastový chléb
20 g Parmazán
1 ks Vejce
3 větviček Tymián
2 ks Bobkový list
5 ml Brandy
250 ml Silný drůbeží vývar
1 lžíce Máslo
3 plátky Slanina

Postup přípravy

1. Připravíme si suroviny

Předehřejeme troubu na 180 °C. Do mísy nastrouháme parmazán. Toastový chléb nakrájíme na větší kostky. Větvičky tymiánu si svážeme provázkem. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na nudličky podélně po vlákně.

2. Připravíme si základ na polévku

Ve větším hrnci si rozpálíme máslo s olivovým olejem (3 lžíce na 2 porce) a restujeme cibuli, dokud není zlatavá a měkká (jakoby slehne). Přidáme brandy a necháme zredukovat (na vysokém plameni svaříme množství cca na polovinu až třetinu). Přidáme svázaný tymián, bobkový list a zalijeme vývarem. Dochutíme solí a pepřem dle chuti a necháme vařit na mírném plameni 15-25 min.

3. Připravíme si směs na toasty

Mezitím k parmazánu rozklepneme vejce a promícháme. Ve směsi důkladně obalíme kostky chleba, dáme do zapékací misky či pekáčku a zapékáme v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud není krusta na toastovém chlebu pěkně zlatavá a křupavá.

4. Dokončíme polévku a můžeme servírovat

Z hotové polévky na závěr vyndáme svázaný tymián a bobkové listy. Servírujeme spolu se zlatavě opečeným toastem, který můžeme naklást přímo na povrch polévky.

Nakupte potřebné ingredience

Cibule (140 g)

Toastový chléb (40 g)

Parmazán (20 g)

Vejce (1 ks)

Tymián (3větviček)

Bobkový list (2 ks)

Brandy (5 ml)

Silný drůbeží vývar (250 ml)

Máslo (1 lžíce)

Slanina (3plátky)